Weinig interesse in Google Glass
De meeste Nederlandse consumenten zitten niet te wachten op Google Glass. Dat blijkt uit een enquête door onderzoeksbureau Multiscope.
De meeste mensen hebben wel eens van Google Glass gehoord en bijna twee derde van de ruim duizend ondervraagden weet wat het is. Maar het grootste deel – maar liefst 83 procent – is er niet in geïnteresseerd. Ze hebben er geen behoefte aan, vinden dat het ding bij gebruik afleidt en vinden de Google-bril gevaarlijk. Een deel wil sowieso geen bril dragen.
Jongeren en mannen hebben relatief meer interesse in het gadget. De ondervraagden die wel behoefte hebben aan Google Glass, willen het ding vooral gebruiken voor navigatie, foto’s maken en bekijken, en filmen. Het sturen en ontvangen van e-mails of het gebruik van social media-apps is minder aanlokkelijk.
Uit de enquête blijkt verder dat drie op de vier Nederlanders negatief staan tegenover het gebruik van Google Glass door anderen. Ze zijn vooral bang dat hun privacy word aangetast als mensen met een Google-bril fotograferen en filmen. Ook kan het volgens hen gevaarlijk zijn in het verkeer. Iemand met het gadget op op zijn neus mag de toegang tot openbare ruimtes worden ontzegd, vinden vier op de tien mensen.
Bron: www.telegraaf.nl
——————————————————————————————————-
De herfstcollectie van Inface!
——————————————————————————————————-
Blauw licht boosdoener digitaal overbelaste ogen
Steeds meer mensen lijden aan ‘digitaal overbelaste ogen’. Uit een grootschalige studie van Vision Council met 10.000 deelnemers blijkt dat 83 procent van de gebruikers effectief ongemakken ervaart na het gebruik van tablet of computer. De boosdoener is het blauwe licht dat de toestellen uitstralen.
We wisten al dat tablets en smartphones een negatieve invloed hebben op ons slaaphormoon melatonine en zo onze biologische klok overhoop halen, maar het blauwe licht dat de toestellen uitstralen zou voor meer ongemakken zorgen dan eerder gedacht.
‘We horen meer en meer klachten van mensen die na het gebruik van hun tablet of computer last hebben van tranende en rode ogen, troebel zicht, verminderd zien van contrast, hoofdpijn en vermoeidheid’, stelt Viviane Devries, docente Optiek en Optometrie aan de Hogeschool-Universiteit Brussel, in Gazet van Antwerpen. ‘Die klachten hebben vooral te maken met ‘hoge energie zichtbaar licht’ of blauw licht dat de toestellen uitstralen.’
Blauw licht wordt beschouwd als een natuurfenomeen, het maakt deel uit van daglicht en helpt ons om wakker te blijven, maar ook alle vormen van kunstlicht zijn bronnen van blauw licht. Samen met ons gebruik van computers, tablets en smartphones leidt dat al snel tot een te grote blootstelling met een negatieve impact: het gaat de productie van melatonine afremmen.
‘Andere studies tonen dan weer aan dat er een verband bestaat tussen blauw licht en maculaire degeneratie, een ouderdomsgebonden oogaandoening met gedeeltelijk of volledig verlies van centraal zich tot gevolg’, waarschuwt oogarts Frank Goes in Gazet van Antwerpen. ‘Ik wil geen paniek zaaien, maar we moeten wel alert blijven.’
Vraag in de winkel naar de mogelijkheden om blauw licht te filteren d.m.v. speciale coating!